Nieuws

Even voorstellen... Marcel van Delden

Marcel werkt als verkoper buitendienst inmiddels al bijna tien jaar bij Culi-Vers. Hij is naar de (potentiele)klanten toe dan ook het gezicht van Culi-Vers. "Na de Mavo, Havo en MDS-detailhandel ben ik eerst verplicht  in dienst gegaan. Daarna kon ik bij een kameraad in de horeca gaan werken. Kan je me een keertje helpen vroeg hij, van het een kwam het ander. Uiteindelijk heb ik vijftien jaar in de horeca rondgelopen bij verschillende zaken."

Op een gegeven moment kon Marcel als vertegenwoordiger Smoothies verkopen. “In Amsterdam werd mijn auto vol gegooid en dan moest ik heel Nederland door rijden om hem leeg te verkopen. Toen een contractverlenging eraan zat te komen kwam per toeval een vacature bij Culi-Vers voorbij. Een vaste werkplek dicht bij huis trok mij enorm aan en in december 2007 ben ik begonnen." 

De werkzaamheden van de 47-jarige Marcel bestaan voor een groot deel uit klantcontact. “Even buurten bij klanten, een kop koffie drinken en een praatje maken. Klantcontact is heel belangrijk. Ongeveer de helft van de tijd die ik werk besteed ik daaraan. Dat vind ik ook het leuke van dit werk, je komt op veel plekken en weet veel over de verschillende bedrijven en medewerkers.”

  

De kracht van Culi-Vers

Culi-Vers is een efficiënt en strak bedrijf dat kwalitatief goed vlees verkoopt. Alles wat je besteld krijg je, daar staan ze voor. “Wij gaan daar verder in dat de grotere leveranciers. Voor een restaurant hebben we ooit eens hazebouten opgehaald in het midden van het land en ’s avonds nog uitgeleverd. Dat zijn van die dingen die mensen blijven onthouden. De service van Culi-Vers is daarin wel erg sterk, dat horen we ook van klanten. Daarnaast kennen we onze klanten, je bent bij ons geen nummer, maar een naam. Het is een netwerk waarin je elkaar helpt en ondersteunt. Soms wordt ik ook gebeld door een restaurant of een kok of ik nog iets voor ze weet. Daarom is het belangrijk dat ik in het wereldje rondhang en overal contacten heb."

Ook niet onbelangrijk is de bereikbaarheid. “Altijd je telefoon opnemen! In de horeca gelden geen kantoortijden. Soms hebben ze het zo druk dat ze ’s avonds laat een bestelling doorgeven of nog even bellen. Bij grote leveranciers moet je voor 14.00 uur je bestelling voor de dag erna doorgeven. Als je bij ons voor 10.00 uur besteld kan je het die dag vaak nog wel krijgen. Chefs weten ’s avonds en soms de volgende dag pas wat ze nodig hebben voor de nieuwe werkdag. Dan zijn wij veel efficiënter voor ze.”

 

Werkzaamheden en uitdaging

Als verkoper is Marcel de schakel tussen de slagers en chef-koks. Hij doet dan ook zijn uiterste best om de kanten tevreden te houden of bekend te maken met de producten, service en kwaliteit van Culi-Vers als vleesleverancier. “Vaak neem ik ook samples mee naar klanten. Ik ben momenteel met een restaurant bezig dat graag bij ons wil gaan bestellen, maar nog niet tevreden is over het satévlees. Dan overleg ik met de kok en onze slagers over de samenstelling en dan proberen we zo tot het gewenste product te komen. Als een klant naar ons overstapt mag er niet teveel verschil in producten en prijs zitten. Zitten ze eenmaal bij ons en heeft het bedrijf vertrouwen in ons, dan blijven ze vaak ook voor langere tijd. Wij zijn maar een kleine speler in de markt, dat vertrouwen kweken is dan wel eens lastig, maar voor mij de uitdaging.”

 

Lekker normaal doen

Marcel werkt nu bijna 10 jaar bij Culi-Vers. “Ik heb het naar mijn zin hier. De persoonlijke aandacht voor klanten geldt ook voor collega’s. Je spreekt elkaar ook makkelijker aan als er iets fout gaat bijvoorbeeld.

Op mijn eerste werkdag kwam ik in driedelig pak aanzetten en moest ik balansen in de vriescel. Dat was toch een partijtje koud in mijn pantalonnetje. En een lol dat ze hadden! Het was toen ook direct de laatste keer dat ik zo gekleed naar mijn werk ging. Bij mijn vorige bedrijf was ik het gewend om in pak te gaan, maar hier past dat helemaal niet. Culi-Vers is niet zo’n bedrijf. Je moet gekleed gaan zoals je normaal ook gekleed bent, wel netjes, maar gewoon lekker normaal doen.  Je hebt altijd met jongens uit de keuken te maken. Als je dan in een pak aan komt zetten dan ben je geen gelijkgestelde. En de chef-koks zijn toch vaak degenen die de beslissingen nemen binnen een bedrijf. Zij beslissen waar en wat er ingekocht wordt.

Marcel geniet zichtbaar van zijn werk en gooit er snel nog even een statement tegenaan: “Als je ooit klant bij ons wordt, dan zit je goed!”

Ook klant worden van Culi-Vers? Neem gerust eens contact op met Marcel via 06-52073910.

 

Lees ook de verhalen van: